Tegneblyanter i 9 forskjellige hardheter 🎨

Tegneblyanter i 9 forskjellige hardheter 🎨

En av våre bestselgere blant tegneutstyr pakken fra Staedtler med 12 blyanter i 9 hardheter. Med dette settet får du mulighet til å tegne med mange teknikker og få resultat med ulike stiler.

 

Innhold i pakken

Du lurer kanskje, hva er forskjellen på alle disse blyantene? Trenger man egentlig alle de forskjellige hardhetene? Og det forstår jeg er veldig godt du lurer på. Her har jeg laget en mini-guide om de ulike blyantene i pakken, og hvordan de forskjellige setter strek. 

Grunnen til at man ofte trenger ulike hardheter på blyantene man tegner med er for å skape ulike valører. Det vil si hvor lys eller mørk streken din blir. Jo bløtere blyant jo mørkere strek. En helt vanlig gråblyant er ofte mellom HB og 2B på hardhetsskalaen. H står for hard og B står for bløt. Under kan dere se hvordan streken til de ulike blyantene kan se ut.

De forskjellig hardhetene

 

Man kan selvfølgelig også variere innenfor hver blyant alt etter hvor hardt man trykker. Men de helt mørkeste valørene trenger man en virkelig bløt blyant for å få. Som du kanskje også ser vil streken til en hard blyant være mye skarpere en på en bløt blyant. Under kan du se forskjellen på en skravert flate mellom den hardeste og den bløteste blyanten i esken.

Skravert flate mellom den hardeste og den bløteste

En god tommelfingerregel er at jo mørkere område i tegningen din, jo bløtere blyant. Og hvis man bare lager skisser og hjelpelinjer er det smart å bruke en litt hardere blyant, da disse er lettere å viske bort. Dersom man bruker flere forskjellige hardheter kan man få en dynamisk tegning som varierer i valør. Dette gjør også at tegningene dine ser mer ekte ut, og ikke så flate som med bare en valør. Jeg har tegnet et skjell ved hjelp av de ulike blyantene du får i pakken hos oss. Samlingen med de 12 blyantene inngår inngår i alle våre tegne-startpakker. 

Tilbake til bloggen

Produkter brukt i denne artikkelen finner du her: