Tegneblyanter i 9 forskjellige hardheter 🎹

Tegneblyanter i 9 forskjellige hardheter 🎹

En av vÄre bestselgere blant tegneutstyr pakken fra Staedtler med 12 blyanter i 9 hardheter. Med dette settet fÄr du mulighet til Ä tegne med mange teknikker og fÄ resultat med ulike stiler.

 

Innhold i pakken

Du lurer kanskje, hva er forskjellen pÄ alle disse blyantene? Trenger man egentlig alle de forskjellige hardhetene? Og det forstÄr jeg er veldig godt du lurer pÄ. Her har jeg laget en mini-guide om de ulike blyantene i pakken, og hvordan de forskjellige setter strek. 

Grunnen til at man ofte trenger ulike hardheter pÄ blyantene man tegner med er for Ä skape ulike valÞrer. Det vil si hvor lys eller mÞrk streken din blir. Jo blÞtere blyant jo mÞrkere strek. En helt vanlig grÄblyant er ofte mellom HB og 2B pÄ hardhetsskalaen. H stÄr for hard og B stÄr for blÞt. Under kan dere se hvordan streken til de ulike blyantene kan se ut.

De forskjellig hardhetene

 

Man kan selvfÞlgelig ogsÄ variere innenfor hver blyant alt etter hvor hardt man trykker. Men de helt mÞrkeste valÞrene trenger man en virkelig blÞt blyant for Ä fÄ. Som du kanskje ogsÄ ser vil streken til en hard blyant vÊre mye skarpere en pÄ en blÞt blyant. Under kan du se forskjellen pÄ en skravert flate mellom den hardeste og den blÞteste blyanten i esken.

Skravert flate mellom den hardeste og den blĂžteste

En god tommelfingerregel er at jo mÞrkere omrÄde i tegningen din, jo blÞtere blyant. Og hvis man bare lager skisser og hjelpelinjer er det smart Ä bruke en litt hardere blyant, da disse er lettere Ä viske bort. Dersom man bruker flere forskjellige hardheter kan man fÄ en dynamisk tegning som varierer i valÞr. Dette gjÞr ogsÄ at tegningene dine ser mer ekte ut, og ikke sÄ flate som med bare en valÞr. Jeg har tegnet et skjell ved hjelp av de ulike blyantene du fÄr i pakken hos oss. Samlingen med de 12 blyantene inngÄr inngÄr i alle vÄre tegne-startpakker. 

Tilbake til bloggen

Produkter brukt i denne artikkelen finner du her: