Lær å skrive kalligrafi

Lær å skrive kalligrafi

Kalligrafi er en form for skjønnskrift som er blitt brukt over hele verden opp igjennom historien. Det skaper vakre former og linjer og blir sett på som kunst mange steder i verden. Det mest kjente aspektet fra kalligrafi er hvordan linjene varierer i tykkelse og skaper en vakker effekt på bokstavene man skriver.

Det ser kanskje vanskelig ut å skulle skrive slike bokstaver, men det er ikke så vanskelig som man tror! Det viktigste når man skal lære å skrive kalligrafi er å ha en bredkantet penn. Når man så holder pennen i en 45 graders vinkel vil streken automatisk variere tykkelse og man får den flotte variasjonen på bokstavene.

Kalligrafialfabet

Et kalligrafialfabet som kan printes ut og øves etter. Merk at streken er tynn når streken går vannrett, mens streken blir tykkere når streken trekkes loddrett.

 

En annen ting som man må lære seg er bevegelsen bokstavene skrives i. Man må kanskje legge om den naturlige måten man skriver bokstavene på, for at pennen skal skape rett tykkelse linje. Finn et kalligrafi alfabet du liker, som viser rekkefølgen på strøkene, for å få bokstavene riktig. Her er det bare øvelse som gjør mester!

Kalligrafipenner

 

Det er mange ulike kalligrafipenner å velge mellom. For de som er interessert i å lære seg kalligrafi er det nok lettest å starte med penner som har den karakteristiske skrå tuppen som vist her. Holder du pennen i samme stilling mens du tegner streken, vil den variere mellom tynn og tykk strek etterhvert som du tegner vannrett eller loddrett.

 

Når du føler du har fått inn bokstavene kan du prøve å sette dem sammen til ord og legge til dekorative kruseduller. Dette kan være vanskelig i starten hvis du må endre fra slik du vanligvis ville skrevet bokstaver og ord. En viktig ting å huske mens man skriver er å alltid holde pennen i rett vinkel, ca 45 grader er vanlig her i vesten. Med øvelse og fokus kan alle få til å lage vakre, dekorative ord ved hjelp av en kalligrafi-penn.Vi anbefaler:
Artline Kalligrafipenner som kommer i sett med 5 penner.

Artline Kalligrafipenner

 

Tilbake til bloggen