Akvarellmaling med vannbørste

Akvarellmaling med vannbørste

Viste du at det ikke bare er maling du kan blande med vann for å få akvarelleffekter? Tusjer, fargeblyanter og penner som er spesiallaget for akvarell vil også gi flotte graderinger og nye muligheter! Tusjer vil gi deg som nybegynner bedre kontroll på streken, og for deg som er mer erfaren vil en tusj åpne for nye effekter, både alene og i kombinasjon med maling. Det viktigste du trenger er akvarellpapir som trekker til seg, og blander seg med, vannet på riktig måte.

Når du jobber med fargeblyanter eller tusjer som er laget for akvarellmaling, og vil ha ekstra kontroll over vanntilførselen, er en vannbørste et godt hjelpemiddel. En påfyllbar vannbørste gi full kontroll på blandingsforholdet maling/vann, og vil kunne gi deg mange muligheter til å beherske teknikken på en god måte. Den er dessuten veldig bra å ha med på tur når det er begrenset med tilgang på vann.

En vannbørste ser ut som en blanding mellom tusj eller penn, og vi gi deg samme kontroll på streken som en penn, men pennen har pensel i tuppen og slipper ut vann og blander maling på en veldig fin måte. Kombinert med akvarellpapir vil en vannbørste kunne gi mange gode muligehter i bruk sammen med  akvarellstifter, vannbaserte tusjer eller akvarellmaling.

Vannbørste som kontrollerer tilførselen av vann

Husk det finnes ingen feil måte å male! Prøv deg fram så finner du den metoden og de materialene som passer best for deg!


Du kan finne vannbørste og mye annet utstyr for akvarellmaling her:
👉Akvarellmaling👈

Tilbake til bloggen

Produkter brukt i denne artikkelen finner du her: