Super:bit: Hva inneholder en Super:bit-kasse?

Super:bit: Hva inneholder en Super:bit-kasse?

Super:bit er en banebrytende satsning i den norske skole, for å inspirere og engasjere barn og unge i kodingens verden. Dette spennende initiativet ble utviklet av NRK Vitensenteret og Forskningsenteret, og er designet for å fremme kreativitet, problemløsning og digitale ferdigheter blant elever. Skolehuset.no er offisiell leverandør. 

Hvorfor er koding så viktig i dagens og fremtidens samfunn?
Den digitale verden utvikler seg raskt, og kunnskap om koding blir stadig mer etterspurt i ulike yrker. Super:bit legger grunnlaget for en engasjerende læringsopplevelse, der elevene får utforske koding og oppleve umiddelbar tilbakemelding og belønning gjennom løsninger laget med BBC Micro:bit.

Super:bit er en omfattende ressurs som tilbyr alt du trenger for å komme i gang med koding i klasserommet. Den store boksen gir enkel oppbevaring og organisering av alt utstyret. Denne allsidige pakken er ideell for elever fra grunnskole, på ungdomsskolen og i videregående skole. Super:bit kassen kan tilpasses de fleste klassetrinn, da opplegget kan tilpasses ulike aldersgrupper.

Super:bit innhold

Hva inneholder Super:bit-kassen?
I den stor boksen får du med alt nødvendig utstyr for omtrent 20-30 brukere. Dette inkludert 20 stk Micro:bit V2-enheter, som er små, programmerbare "datamaskiner".

I tillegg til micro"bitene, får du følgende utstyr med:

BitBot XL-roboter:
Du får 10 stk BitBot XL-roboter som er spesialdesignet for bruk med Micro:bit. Disse små robotene (små biler) kan styres og programmeres ved hjelp av Micro:biten, og de gir elevene muligheten til å utforske grunnleggende robotikk og bevegelseskontroll. BitBot XL-robotene er utstyrt med motorer og hjul, og de kan programmeres til å utføre ulike oppgaver og følge bestemte baner.

Ultralydsensor:
Ultralydsensoren er en viktig del av Super:bit-kassen, og passr på BitBot'en. Ultralydsensoren gir elevene muligheten til å måle avstander og oppdage objekter i omgivelsene. Ved å bruke ultralydsensoren sammen med BitBoten kan elevene lage programmer som aktiverer robotene basert på avstandsmålinger. Dette åpner opp for spennende muligheter innenfor navigasjon og forståelse av hindringer.

Lysdioder (LED):
Super:bit-kassen inneholder et utvalg av lysdioder i forskjellige størrelser og farger. Disse lysdiodene gir elevene muligheten til å utforske lys og farge i sine kodingseksperimenter. Ved å bruke Micro:biten til å styre lysdiodene, kan elevene lage kreative prosjekter som lysende skilt, blinkende mønstre og mye mer.

Adafruit Neo Pixel RGB Lyslenke:
Dette er en spesiell type lyslenke som består av flere individuelt adresserbare RGB-lysdioder. Med Neo Pixel-lyslenken kan elevene skape imponerende lyseffekter og fargerike lysmønstre ved hjelp av sin Micro:bit-programmering. Dette gir en ekstra dimensjon til elevenes kreative prosjekter og gir dem mulighet til å lage visuelle animasjoner og interaktive lysopplevelser. Elevene vil kunne oppleve den umiddelbare belønningen når de raskt og tydelig ser resultatene av sin egen koding.

Servoer:
Super:bit-kassen inkluderer både 180-graders og 360-graders servoer. Servoer er små motorer som kan styres nøyaktig til bestemte posisjoner. Med servoene kan elevene lage bevegelige deler eller mekaniske konstruksjoner som reagerer på ulike input fra Micro:biten. Dette åpner opp for å utforske grunnleggende mekanikk og automatisering i kodingen.

Krokodilleklemmer:
Krokodilleklemmene er elektriske koblinger som brukes til å koble sammen ulike komponenter og ledninger. Med ca. 100 krokodilleklemmer inkludert i Super:bit-kassen, har elevene muligheten til å eksperimentere og utforske ulike kretser og forbindelser. Dette gir dem en praktisk forståelse av elektrisitet og elektronikk.

Elektrikertape:
De fem rullene med elektrikertap som følger med kan elever bruke til å lage markeringer på en overflate og deretter programmere BitBot XL-robotene til å følge linjene ved hjelp av sensorene. Ved å plassere elektrikertape som en referanse, kan elevene lage ulike baner og utforske prinsippene for linjefølging.

Alle delene i Super:bit-kassen er nøye sammensatt for å støtte kreative og utforskende aktiviteter som baseres på koding.

 

Micro:bit tilbehør


Oppgaver, aktivitetspakker og undervisningsmateriell
Super:bit-kassen leveres med en omfattende oppgave- og aktivitetspakke. På nettsiden www.superbit.no finner du mer informasjon om satsingen, veiledninger og en rekke ressurser for både lærere og elever. For inspirasjon, tips og triks, kan du også besøke https://www.vitensenter.no/superbit/tips-triks-og-feilsoeking/.

Offisiell leverandør
Skolehuset.no er stolt av å være den offisielle leverandøren av Super:bit-kassen.
Du kan lese mer om produktet i nettbutikken vår her:
https://www.skolehuset.no/products/super-bit-education-kit-klassesett-microbit-v2?_pos=11&_sid=832202dc8&_ss=r

Bestill Super:bit-klassesettet i dag og gi dine elever muligheten til å utforske, skape og vokse som fremtidens kodere!

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.