Kom i gang med Microbit 🤖

Kom i gang med Microbit 🤖

Har du kjøpt eller vil kjøpe en Microbit? Her vil jeg gå gjennom steg for steg hvordan du setter opp og kommer i gang med Microbiten din.

For mange kan koding virke vanskelig og avskrekkende. Men det er faktisk ikke så vanskelig å komme i gang med en Microbit. Den lille maskinen forklarer nesten selv alt du må gjøre.

Det første som må gjøres er å koble til strøm. Microbiten kommer med en batteripakke som virker som strømforsyning. Sett i batterier og koble ledningen i den hvite boksen helt til høyre bak på brettet. Nå vil automatisk Microbiten skrue seg på og lyse opp!

Microbit og batteripakke

Koble til batteripakken til microbiten, og bruk den medfølgende ledningen til å koble brettet til datamaskinen din.

Microbiten vil be deg om ført å trykke inn knapp A (den til venstre, microbiten peker også) og så knapp B (den til høyre). Etter dette skal du riste Microbiten din litt. Rist i noen sekunder før du stopper. Dersom den er fornøyd vil den fortsette å skrive neste ting du må gjøre, hvis ikke må du riste litt til. Neste steg er TILT, og du må nå snu på Microbiten slik at den blinkende lyset flytter seg til det lyset som ikke blinker. Etter noen runder med dette vil den si seg fornøyd og fortelle deg at du skal klappe 5 ganger. Den teller for deg.

Nå kan du koble Microbiten til pc. Du bruker den medfølgende kabelen og setter USB enden i PCn din og microusb i Microbiten. Du kan også koble den til andre enheter, som Ipad ved hjelp av bluetooth. Nå er det tid til at du går inn på makecode.microbit.org i nettleseren.

Velkomstskjerm hos BBC Microbit

 

Gå til www.makecode.microbit.or

 

Dette er nettsiden du bruke for å kode det microbiten skal gjøre. Velg gjerne den første øvelsen "Blinkende hjerte" for å komme i gang. På nettsiden kan du velge å kode i ferdige "blokker" som du setter sammen for å lage en ferdig kode, eller i Javascript. Som nybegynner er å kode med blokker en flott, enkel måte å komme i gang.

Kodeblokker

 

Som nybegynner er å kode med blokker en flott, enkel måte å komme i gang.

 

Når du har kodet det du vil microbiten skal gjøre (Lage et hjerte i Led matrisen, i øvelsen jeg nevnte over), trykker du på download under den virtuelle Microbiten. Første gang kan det hende at du må velge koble til først, for å få PC og Microbit til å snakke sammen. Etter dette er det bare å laste ned hver gang du er ferdig med koden din. Microbiten vil automatisk begynne å gjøre det du har fortalt den. 

Denne nettsiden har mange ideer og steg for steg forklaringer på hvordan man utfører dem! 

 

 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

1 av 3

Relaterte produkter fra Skolehuset Koding