For mye skjermtid for de minste i det siste?

For mye skjermtid for de minste i det siste?

Hvor mange ganger har du sett Fantus den siste uken? Har Super Simple Songs fra YouTube satt seg helt på hjernen, og du tar deg i å synge med enten du liker det eller ei? Helt forståelig! Tiden mellom jobb og middag, og middag og leggetid kan være krevende for de fleste. Og selv om alle vet at det ikke er lett å underholde, aktivisere, lære eller leke hele tiden, så sniker den dårlige samvittigheten seg fort på når du styrer han lille til TVen, nettbrettet eller telefonen - igjen. 

For de litt større barna som er ferdig med, og kunne hatt eksamen i, Fantus eller gravemaskiner på YouTube, finnes akkurat det samme aktiviseringsproblemet, dog uten lilla elefanter og "The fish go swimming". Når sesongen for høst og mer innetid er her, eller ferier fra barnehage eller skole kommer, skal også de litt større aktiviseres om kveldene og i helgene.

Helsemyndighetene anbefaler stadig at skjermtiden for barn bør begrenses. Diskusjonen har pågått lenge, og selv om mange av oss er enige i teorien, så er det i praksis ikke like lett å få til. Noe skjermtid kan nesten ikke unngås, men hadde vi hatt en liste med aktiviteter som barna både liker og som sparer oss bittelitt for å styre mot TV og internett, så hadde det vært lettere. Hvilke "analoge" aktiviteter liker dine barn best? Er det tegning eller er det å lese en god bok? Mange liker å male eller å spille spill. Aktivitetsbøker for design eller med klistremerker kommer også høyt opp på listen hos mange. Har dine barn prøvd det? 

Vi i skolehuset har flere produkter som kan hjelpe litt på med å fylle tiden med noe som både er kjekt og lærerikt. Mye av det du finner hos Skolehuset Kids krever lite organisering, men kan likevel aktivisere barn i timesvis. Og det helt uten soundtracket fra Super Simple Songs i bakgrunnen.

Våre favoritter som senker skjermtiden finner du her:

 

Tegning: 

Kids_drawingBra utstyr betyr mye, ikke bare for sport, men også for inneaktiviteter. Fargeblyanter er ikke bare fargeblyanter, men kommer i forskjellige tykkelse for små hender, eller med Ultra Grip som hindrer hånden å gli. God fargemetning og hvordan blyanten glir på papiret har også mye å si for om de små har funnet sin nye favoritt. Og hvem vet, kanskje har du en liten Picasso eller Monet boende hos deg som får akkurat den riktigste starten på evnene sine! Hadde vært kjekt om et tegnegeni var i utvikling allerede nå...?

 

Maling:

Kids_painting

Maling krever kanskje litt mer organisering av de voksne enn fargeblyanter og tusjer, men det er slettes ingenting å være redd for! Et glass med vann er alt du trenger for å forvandle vannmaling til de fineste kunstverk. Vi selger kun trygg og sikker vannmaling, og her er det bare fantasien som setter grenser! Bland farger, prøv ulike pensler, og veksle mellom maling og tegning i samme bilde for supre effekter.

 

Aktivitetsbøker og papirlek:

Aktivitetsbøker

Aktivitetsbøker for tegning, design, klistremerker eller hemmeligheter gir timer med underholdning. Her er noe for alle barn som liker dyr, eller haier, glitter eller hemmeligheter. Det er ikke uten grunn TopModel er blitt så kjent for aktivitetsbøkene sine!

 

Lek og lær - Smarte leker:

Lek og lær tall
Stable bokser, lære tall, finne Den Lille Larve Aldri Mett eller finne riktige brikker i dyrelotto, uansett hva det blir: Dette er kjempegøy! Bygge opp boksene, rive ned boksene, legge brikker i riktig rekkefølge, eller finne like deler som passer sammen. Dette er smarte leker som både lærer og underholder, og som er kjempekjekke for de minste. Dette er produkter som utvikler finmotorikken, viser farger og former, og ikke minst tar mye tid fra skjermen. Favorittleker for mange av de barna vi i Skolehuset kjenner! 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.