Å velge riktig kalkulator i videregående skole: En guide for realfaglærere.

Å velge riktig kalkulator i videregående skole: En guide for realfaglærere.

Når det gjelder realfagundervisning i videregående skole, er en pålitelig kalkulator et essensielt verktøy for både elever og lærere. Med et bredt utvalg av modeller tilgjengelig kan det imidlertid være utfordrende å finne den beste kalkulatoren som møter elevenes behov.

For å gjøre valget lettere for faglærere i den videregående skole, anbefales det først å skille mellom vitenskapelige kalkulatorer med og uten likningsløsning. De ulike kalkulatorene gir elever muligheten til å utføre både grunnleggende og mer avanserte matematiske beregninger. Videre vil vi presentere to anbefalte merker – Sharp og Casio – som begge har bevist sin kvalitet og pålitelighet i den norske skole i mange år.

Vitenskapelige kalkulatorer med og uten likningsløsning
Vitenskapelige kalkulatorer uten likningsløsning er designet for å utføre matematiske operasjoner og funksjoner som er vanlige i vitenskapelige og matematiske beregninger. Disse kalkulatorene kan håndtere grunnleggende matematiske funksjoner, trigonometri, eksponentiell og logaritmisk beregning, samt utføre omregninger mellom ulike måleenheter. De er ideelle for elever som ikke trenger avanserte likningsløsningsfunksjoner og fokuserer primært på grunnleggende matematikk.

To modeller som i dag er mest brukt i den videregående skole.

Grafiske kalkulatorer til videregående skole 

 

Vitenskaplige kalkulatorer med likningsløsning
Vitenskapelige kalkulatorer med likningsløsning har den samme funksjonaliteten som de uten likningsløsning, men med tillegg av avanserte verktøy for å løse likninger. 

Den store skjermen på Sharp EL-506W gjør det mulig å skrive inn fraksjoner, røtter og formler på samme måte som i kladdebok, som gir lettere forståelse FX-991EX har også regnearkfunksjon, som åpner for mindre pc-bruk i matematikktimene. En annen ny funksjon er støtte for QR-koder som gjør det mulig å sende resultater til smart-telefoner, lesebrett eller pc. 

To av de mest solgte vitenskapelige modellene med likningsløsning:

Grafisk kalkulator med likningsløsning
 

Anbefalte merker: Sharp og Casio
Når det gjelder kalkulatorer for videregående skole, er det to hovedleverandører som anbefales: Sharp og Casio. Casio er et velkjent merke, kjent for sin tyske kvalitet og pålitelighet. De har levert kalkulatorer til skoler i flere år, og fortsetter å oppgradere og forbedre produktene sine. 

Sharp er et annet anerkjent merke som tilbyr kalkulatorer av høy kvalitet, men til en noe rimeligere pris. Kvaliteten på Sharp-kalkulatorer er like god som Casio, og de er et pålitelig valg for realfagundervisning. Skolehuset har lang erfaring med begge merkene og anbefaler begge kalkulatorer til elever og faglærere.

  

Oppsummring
Valg av riktig kalkulator er viktig for realfaglærere i videregående skole. Grafiske kalkulatorer med og uten likningsløsning tilbyr forskjellige funksjoner som passer til ulike undervisningsbehov. Sharp og Casio er begge to anerkjente merker som tilbyr pålitelige kalkulatorer av høy kvalitet.

Skolehuset har levert kalkulatorer og skoleutstyr til skoler i over 30 år og er kjent for sin konkurransedyktige pris og personlige kundeservice. Vi står klare til å levere kalkulatorer til skolestart og hjelpe realfaglærere med å ta de riktige valgene for sine elever. 

Ha et riktig godt nytt skoleår!

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.