Kjøpe inn Microbit for skole? Les her!

Kjøpe inn Microbit for skole? Les her!

7. mai 2021Dorthe hos Skolehuset
Er du ansvarlig for å kjøpe inn kodeprodukter til din skole, men synes det hele er litt vanskelig? Da er dette innlegget for deg! Her skal jeg prøve å gå igjennom de mest spurte spørsmålene og den viktigste informasjonene til deg som skal handle for skolen, på en litt enkel måte. Det er jo ikke til å komme bort fra at det hele kan være litt forvirrende!

I dette innlegget fokuserer jeg bare på Microbit, da dette er et av de vanlige produktene skoler handler inn. Det betyr ikke at de andre kodeproduktene vi har ikke passer for dere. Det er bare for å gjøre det oversiktlig! 

Hva bruker man microbit til?
Nå er koding kommet inn i læreplanen, og det gjelder faktisk for alle aldre! Koding skal hjelpe elevene med de logiske evnene sine, og forberede dem på et liv i den høy-teknologiske verden.

Microbiten kobles i dataen og programmeres derfra.

Microbit er et lite "brett" som brukes i koding. Det er en liten enkortsmaskin, og en lett inngang til koding. Med microbit har man full kontroll over en 5X5 ledlys matrise forran på "brettet", input og output, 2 knapper og ulike sensorer som høytaler, magnetometer og mer. Microbiten kobles i dataen og programmeres derfra. Elevene får da kontroll over microbiten og kan f.eks. starte med å lage et mønster i ledlysene.

Selv om Microbiten ser liten ut har den uendelig mange muligheter. På makecode.microbit.org finne mange ulike ideer og gode forklaringer på hva man kan lage med Microbit! 


På makecode.microbit.org finne mange ulike ideer og gode forklaringer på hva man kan lage med Microbit!


Hva passer for skoler?
Microbiten er selve basisen for å starte kodingen. Denne er derfor helt nødvendig når man skal kode med klassen. Microbit selges ofte enkeltvis (1 Microbit i pakken) eller i klassesett (30 stk i pakken).

Vi har nå også blitt godkjent som forhandler av Super:Bit! Dette er et komplett klassesett med alt dere trenger (20-25 elever) og det følger med et helt opplegg rundt det fra vitensenteret! Vi har også tilbehør dersom dere skal utvide settet dere allerede har, eller vil prøve noen av de kjekke ekstraoppgavene. 

Det er mange muligheter med bare Microbiten, men man kan også legge på ulike tilleggsting for å utvide mulighetene. Noen tillegg er mer avanserte en andre, men med lærevilje kan alt gå an. Noe vi ser blir bestilt sammen med Microbit ofte er BitBot XL robotene. Dette er små biler som kan kjøre og lyse. De styres med kode, og man kan utføre ulike oppgaver med dem, som å gå i labyrint, skrive ord, blinke og kjøre rundt hinder. Ulike roboter kan gi mye glede hos elevene, og mange muligheter. Det finnes også ulike sensorer som kan kobles til disse robotene eller selve Microbiten. F.eks er avstandsmåler en gøyal ting når man bruker robot. 


BitBot XL roboteneHva kan settes sammen?
Det finnes mye ulikt tilbehør til Microbit og som lærer er det lett å gå seg vil. Dersom man har selve Microbit brettet og gjerne vil utvide finnes det ulike alternativer. Hos Skolehuset vil du under kategorien koding, og underkategorien Microbit Tilbehør finne ulike alternativer. Alt på denne siden passer til Microbit. Men vær OBS på at nå som Microbit V2 er kommet er det noen ting som kun passer V1. Dette er Minode tilbehørspakken og Silikondeksel til Microbit. 
 
Hvor mye trenger vi?
Dette er litt opp til hver skole. Noen har budsjett til en Microbit til hver elev og andre kanskje til at to elever deler på en Microbit. For at alle elevene skal kunne delta og få prøve anbefaler vi å ikke være mer en to elever per Microbit. Når det kommer til tilbehør som roboter kan det være greit med 1 per 2-3 elever slik at de kan jobbe i grupper. Man kan bruke større grupper om man må, men da er det lettere at elever dette bort og ikke kan delta like mye. Når det gjelder sensorer vil vi anbefaler det samme, 1 per 2-3 elever. Dersom sensoren skal brukes med en robot, (som avstandsmåler f.eks kan) trenger man 1 per robot. 

Kort fortalt om de ulike produktene!
Microbit er et lite kort som gir elevene full kontroll over lys, lyd og ulike sensorer og knapper. Kan helt fint brukes alene, og gi masse muligheter!

Super:Bit er en kasse med alt som trengs for å gjennomføre vitensenterets opplegg rundt koding med klassen. Det er beregnet på 20-25 elever, og inneholder blant annet Microbit, BitBot XL robot, ulike sensorer, LED lys, og mye mer! Gå til www.Superbit.no for å se mer informasjon. 

BitBot XL robot er en bil som brukes sammen med Microbit brettet. Den kan kjøre og har ulike farger lys. Man kan programmere dem til å følge en bestemt rute eller kjøre gjennom en labyrint. Man kan endre fargene på lysene, og til og med sette en sharpie på bilen slik at den tegner!

Totem robotene våre brukes også sammen med Microbit. Disse kan gå og microbiten kan lyse. Krabben har til og med en klo som kan klype, Skilpadden kan trekke hode inn og ut av skallet og edderkoppen kan senke og heve kroppen!

MeArm robotarmen kan styres med microbitten og kan gripe fast i små ting og løfte dem.

Minode Tilbehørspakken (Som kun passer Microbit V1) inneholder ti ulike sensorer. Blant annet lys, lyd og temperatur sensor! Flott tilbehør for å utvide mulighetene når du koder.

Microbit starter kit er en tilbehørspakke med masse innhold! Lys, servo og mini-høyttaler er bare noen av tingene som føler med. Flott tilbehørspakke som kan brukes i mange grunnleggende prosjekter.

DfRobot Boson pakken er også en tilbehørspakke. Den inneholder blant annet vifte, servo og sensorer. En god utvidelse av Microbit. 
 
Hva er prisen på dette?

Dersom det skal kjøpes inn en større mengde av produktene så ta kontakt på mail for å få et tilbud på pris! Kontakt oss her: post@skolehuset.no 
Ved kjøp av enkeltprodukter henviser vi til prisene som står på nettsiden. 
Produkter relatert til artikkelen:


Vi bruker informasjonskapsler (cookies). Du godtar dette ved å benytte sidene våre.