Informasjon og tips til deg som har hjemmeundervisning

Informasjon og tips til deg som har hjemmeundervisning

16. mar 2020Skolehuset
Kjære kunde
Mange av oss er nå berørt av den alvorlige situasjonen i forbindelse med Corona-utbruddet. Enten har vi fått endringer i hverdagen selv, eller så har våre nærmeste blitt berørt på forskjellige måter. Vi skal være stolte av at så mange stiller opp for å hjelpe og redusere smitte, både hos profesjonelle og frivillige. 
 
Forbehold og tiltak
Skolehusets aktivitet går som vanlig, men med enkelte forholdsregler og forbehold. Vi lytter nøye på myndighetenes råd til næringslivet og forholder oss til dette. Vi har derfor redusert bemanning på vårt kontor og lager, og praktiserer hjemmekontor i likhet med de fleste andre i næringslivet.
 
Situasjonen går ikke på bekostning av sendinger
Vi har innført timelister som dekker pakking og sending hver eneste ukedag. Vi har mange pakker som både går inn og ut av vårt lager, som også innebærer at vi må gjøre vårt ytterste for å begrense smitte. Dette tar vi på høyeste alvor. Så langt ser vi at våre partnere deler vårt syn, og vi kan derfor takke bla. Bring, PostNord med flere for dette. Vi opplever likevel at enkelte leverandører er tomme for populære varer. Alle kunder som blir berørt av dette blir kontaktet personlig via e-post. Heldigvis gjelder det kun særtilfeller.
 
Stor takk til alle som nå praktiserer hjemmeundervisning
Barn og elever bør i denne situasjonen vies ekstra mye oppmerksomhet og fokus. Det skal lite til før en god læringsperiode kan bli ødelagt grunnet frykt og usikkerhet. Vi har inntrykk av at foreldre nå gjør sitt aller beste for å hjelpe elevene med lekser og opplegg. Dette skal samkjøres med jobb, og vi forstår at det er krevende. Med fokus på tålmodighet, lytting og erfaring er vi sikre på at du lykkes med hjemmeundervisning. Vår kompetanse er læremidler, men vi tillater oss likevel å gi noen råd angående hjemmeundervisning:
 
1. Oppretthold god og normal døgnrytme
Det er viktigere enn før å opprettholde en god og normal døgnrytme. Ikke fall for fristelsen å behandle denne perioden som ’fri’ eller ’ferie’. Informer barna om viktigheten av å henge med.
 
2. Reduser skjermtid
Apper, pc og tv gir gode læringsmuligheter, men den aller beste læringen skjer når elevene får utfolde seg på papir, i bøker og under diskusjon med lærer/foreldre og voksne. Øk graden av aktive utfordringer, og reduser passive aktiviteter.
 
3. Bli enige om økter i fellesskap
Involver barna i klokken, informer de om dedikert tid. Vær sammen om å holde ut en læringsøkt, feks. 45 min. Sett gjerne klokken tilgjengelig under leksjoner slik den er i klasserommet. Men for all del unngå ur med høy tikkelyd! Det er grusomt :) 

4. Prøv å praktisere nysgjerrighet
Involver barna i faglige diskusjoner og skap interesse ved å stille spørsmål. Nysgjerrighet er ofte driveren av kunnskapsinnhenting. Hvis du er nysgjerrig og stiller mye spørsmål, vil ofte de små henge etter. Husker du hva Albert Einstein sa? “Jeg er ikke spesielt intelligent. Jeg er bare lidenskapelig nysgjerrig”.

Albert Einstein døde 18.april 1955. (Photo: Courtesy)

5. Storefri er fremdeles viktig
Etter en lang økt med konsentrasjon er det viktig med pause. Fritid og lek en viktig komponent i at hjernen skal bearbeide informasjon. Gi plass til leken, og helst utendørs i frisk luft.

6. Belønning 
Til slutt er det med barn som med voksne, belønning er bra og viktig. Men det må gjøres med måte.
Her gjelder en fin balansegang, og her er det kun du som kjenner egne barn best.
 
Vi får det til! 
 
Beste ønsker fra alle oss i Skolehuset
 
 
 


Vi bruker informasjonskapsler (cookies). Du godtar dette ved å benytte sidene våre.